Yenoble Wood´s Amazing Arwen, ofwel gewoon Arwen, is een teefje uit het eerste nest dat gefokt is binnen de kennel Yenoble Wood's. Moeder van dit nest is Yentl La Luna of Briddy´s Home, vader is Sir Bedivere of Briddy´s Home. Dit eerste nestje, bestaande uit vier teefjes en een reutje werd geboren op vrijdag de dertiende augustus 2004.

arwenIn het nest was het maar een eigengereid ding. Ze speelde wel met haar zusjes en broertje, vond het een sport om Pino (onze tamme kakariki) op te jagen bij de kooi en functioneerde prima in de roedel, maar met mensen had ze maar weinig. Toch had ik haar gekozen om te blijven, ze was het mooiste en best gebouwde hondje uit het nest en ik dacht, maar hoopte vooral, dat dat eigengereide gedoe er wel snel af zou gaan. Het is toch immers een kind van Luna en een kleinkind van Milo?!

Maar helaas, niets bleek minder waar. Ze heeft me een half jaar lang flink op de proef gesteld en dat heeft me heel wat bloed, zweet en vooral tranen gekost. Ik kon maar niet wennen aan deze eigenwijze plurk, maar uiteindelijk heeft ze toch mijn hart veroverd en hoe!

arwen_kijktomhoog

Arwen is een hond met twee gezichten: aan de ene kant is het een pittige dame, die ten opzichte van vreemde drukke honden en kinderen duidelijk haar eigen space nodig heeft. Maar als die ruimte gerespecteerd wordt, is er geen vuiltje aan de lucht. Aan de andere kant is het een enorme knuffel die er alles aan doet om je aandacht te krijgen. Ze is ook een geweldige mama geweest voor haar pups en geniet van het verzorgen van haar kleinkinderen zolang ze nog maar niet de werpkist uitkruipen, want dan is voor haar de lol er al gauw af. Ze is erg intelligent en geniet er van om op de bank tussen ons in zittend televisie te kijken. We moeten dan overigens niet even opstaan: opgestaan is plaats vergaan...

Daarnaast is Arwen altijd super aktief geweest: met luidkeels geblaf ging ze als een raket van start op de behendigheidsbaan, dat is echt helemaal haar ding. Vandaar dat we voor haar geen showcarrière hebben gekozen, maar ons echt hebben toegelegd op de sport. Het is een hondje met enorme werklust en ‘will to please’, maar stiekem toch altijd ook nog een deugniet. Arwen behaalde in de A-klasse behendigheid in zes wedstrijden drie U-tjes, allemaal met de eerste plaats op het podium! Met een leeftijd van twintig maanden promoveerde zij naar de B1. In augustus 2007 promoveerden we tussentijds op podiumplaatsen naar de C-klasse, waar we jaren met elkaar ontzettend veel plezier hebben beleefd totdat Arwen in 2013 een ernstige rugblessure opliep. In 2014 hebben we dan ook met heel veel pijn in ons hart een definitief punt gezet achter onze behendigheidscarrière om geen onnodig risico te nemen op blijvend letsel. Ik mis het enorm om met mijn kleine apekop ons favoriete spelletje te beoefenen, want wat is  het toch een heerlijk hondje om mee te werken. Maar we genieten nu samen van haar knuffelpensioen.