20 juni 2010 – Gauri’s eerste show

gautje_eersteshowNa dat overgrootvader Milo zijn showcarrière succesvol heeft afgesloten, is het nu aan achterkleinkind Yenoble Wood’s Galadriel Gauri om in de pootprintjes van haar voorouders te treden. Vandaag had ze dan ook haar showdebuut bij de Internationale Hondenshow Outdoor Uden onder keurmeester Arend Scholten.

We waren een beetje ongerust dat het uitbundige en overenthousiaste gedrag dat ze al de hele dag vertoonde op de show haar de das om zou doen. Ze vond alles en iedereen om zich heen ontzettend spannend en kon d’r neus niet van de grond houden. Eénmaal in de ring wist Bianca ons Gautje toch redelijk in het gareel te krijgen, wat resulteerde in een schitterend eerste keurverslag:

“Fraai rasbeeld. Uitmuntend hoofd. Goed oog, schaargebit. Goede hoekingen voor- en achterhand. Prima ribben. Goede beharing en vel. Racey stabiel gangwerk.”

Gauri kreeg de kwalificatie veelbelovend en werd verkozen tot beste pup. Later op de dag mocht ze ook nog eens in de erering schitteren tussen 29 andere beste pups van diverse rassen. De Luxemburgse keurmeester P. Jentgen selecteerde 6 pups uit deze enorme groep, waaronder ons knap meisje. Helaas geen podiumplaats, maar wat waren we trots op ons kleine kippenboutje.

Comments are closed.