Manuh


12022021 Wat een bijzondere datum, want of je het nu achterstevoren leest of ondersteboven er is geen ontkomen aan: Op deze prachtige dag is ons knappe Manuhtje , officieel Yenoble Wood’s Qhyanah Manuh, geboren. Na al die blondjes de laatste jaren, wilde ik heel graag een blauw teefje uit eigen fok. Niet zo vanzelfsprekend gezien de kleurvererving bij borders. Het was intussen ook al dertien jaar geleden dat hier in een nestje van Luna de laatste blue and tans werden geboren.

Om uit te testen of het er überhaupt nog uit zou komen hadden we de knappe blauwe Dawi’s Rhapsody Pearl Jam Blue, kort Peer, als date voor Taartje uitgezocht. Áls het dan succesvol zou zijn zouden we die combinatie op een later tijdstip nog eens herhalen. Maar naarmate de geboorte van de Perentaartjes naderde werd het verlangen naar een mooi blauw teefje alleen maar groter. Na lang gedram, beloofde Wilbert dat als er nu al een mooi blauw teefje bij zou zitten ze zou mogen blijven, mits híj met haar mocht gaan trainen. Tuurlijk schatje! Nou dat heeft hij dus geweten, hihihi!

Hij voelt zich nog steeds een beetje door Tári en mij in het ootje genomen. Het eerste pupje dat ze uitpoepte bleek namelijk een blue and tan teefje te zijn, ook meteen de enige van het nest in die kleur. Het was natuurlijk nog even spannend hoe ze zich zou ontwikkelen en zou wisselen. Maar wat een geweldige mooie aanvulling van onze meute. Kijk dat snoetje nou.

Ook Wilbert zou deze vrolijke noot intussen voor geen goud meer kunnen missen. Wat een geweldig mooi beestje met een super lief en zachtaardig karakter. Een heerlijke knuffelkont en wat een genot om haar als een idioot te zien rouwdouwen in de tuin met grote zus Maylah en mama Tári.

©Moniek Rosenbrand

Ze heeft ook al haar eerste stappen op de catwalk en het behendigheidsveld gezet. Na de Jonge Honden Clubmatch bij KV Waalwijk met diverse rassen waar ze heel knap derde werd van haar 15 leeftijdsgenoten, werd ze op de Jubileumkampioensclubmatch van de Nederlandse Border Terrier Club beste pup uit 13 totaal van 2021. Super trots natuurlijk!

Het duoknuffelen is dus intussen trioknuffelen geworden. I just love my doggyfamily!