Luna †


 

De eerste dekking van Vaggio Milo of Briddy’s Home bracht meteen een waardevolle nakomeling voort: op elf mei 2002 werd de stammoeder van onze kennel Yentl La Luna of Briddy’s Home, ofwel Luna, geboren. Luna’s moeder was de door Klaus Krüger gefokte, uit Duitsland geïmporteerde Millstream Extra Ordinary.

Net als haar vader, was ook Luna een erg aanhankelijk hondje. Ze was daarnaast bijna altijd vrolijk en gehoorzaam maar af en toe, zoals dat hoort bij een bordertje, ook gewoon lekker eigenwijs. Na een cursus ‘Elementaire gehoorzaamheid’ zijn we met Luna behendigheid gaan trainen. Hier had ze duidelijk erg veel plezier in. Ook dondersteende ze op vroegere leeftijd graag met de rest van onze honden in de bossen en hield ze van een flinke stoeipartij met dochter Arwen.

Luna had, net als pappa Milo, een showcarrière om letterlijk en figuurlijk ‘U’ tegen te zeggen. Op 14 februari 2004 werd deze bekroond met het winnen van de bordertrofee 2003. De Duitse keurmeester H.A. Grüttner, FCI keurmeester voor Terriërs en al bijna 30 jaar fokker, werd deze dag door de Nederlandse Border Terriër Club uitgenodigd om alle Border Terriërs te keuren die in het jaar 2003 een Nederlandse (reserve)kampioenschapsprijs hadden behaald. Ook de honden die definitief Nederlands kampioen zijn, mochten hieraan deelnemen. Herr Grüttner koos, zoals hij zelf verwoordde, voor de ‘vrouwelijke raffinesse’ van Yentl La Luna of Briddy’s Home die daarmee beste van het ras en winnares van de NBTC-trofee 2003 werd. De twee opvolgende jaren werd dit enorme succes herhaald: de Duitse keurmeester Herr R. Ritz en van Nederlandse bodem afkomstige keurmeester Mieke Jansen-Kalshoven wezen onze knappe meid respectievelijk aan als winnares van de NBTC-trofee 2004 en 2005. Het jaar 2004 bleek overigens een echt topjaar voor Luna te zijn: op de Winner haalde ze met haar Winstertitel 2004 het laatst benodigde punt voor het Nederlands Kampioenschap binnen. Kort hierna werden ook het Internationaal Kampioenschap en de titel van Belgisch Kampioen en Luxemburgs Kampioen een feit.

Naast topmodel en kroelkont was Luna ook een zeer toegewijde moeder. Ze heeft vervolgens ook nog haar kleinkinderen en achterkleinkinderen geboren zien worden hier in huis en bemoeide zich regelmatig ongevraagd met de opvoeding van deze kleine ondeugden. Ze was echt een supergranny, maar helaas hebben ook die niet het eeuwige leven. Op 25 april 2018 hebben we afscheid genomen van onze kleine Squirmywormy. Wat een enorm gemis blijft het.