Dunyah


Na het overlijden van Floortje, voelde onze roedel niet meer compleet. We misten gewoon die vrolijke witte antenne en die heerlijke zachte grote knuffeloren tussen al die ruwharen. Al gauw heb ik contact opgenomen met Elly Vervoort, want als we dan toch weer ons in zouden laten pakken door zo’n eigenwijze flapdrol, dan moest het wel zo’n mooi From Elly’s Packje worden.

Op 30 augustus 2012 werden Zamora From Elly’s Pack en Lanbur of The Heath Lake de trotse ouders van 11 pupjes. Helaas mocht het voor twee pupjes niet zo zijn, maar Zamora had haar pootjes vol aan de overige negen vandaaltjes. Eén daarvan spande echt de kroon en wist binnen no time uit de ren te klimmen. Elly dacht dat die kleine ondernemende deugniet wel bij mij zou passen. Het was het kleinste tengerste pupje uit het nest en onbewust deed ze me ook erg aan Floortje denken.

Al gauw was de keus gemaakt en bij het afhalen van Dunyah bleek ze van Elly de voor ons zeer toepasselijke stamboomnaam “Expecting To Fly From Elly’s Pack” gekregen te hebben. De autorit duurde gelukkig maar 15 minuten, want ze heeft van het begin tot aan het eind kei hard gekrijst omdat ze het er niet mee eens was dat ik haar vast hield. De eerste drie dagen was dat de belangrijkste training, vastpakken en pas laten gaan als ze stil was.

Intussen is Dunyah al weer ruim 8 jaar en moeder van drie prachtige nestjes flappertjes geworden. In alles is Dunyah anders dan Floor, een Beagle zoals ze horen te zijn: een zeer zelfstandige, lees eigenwijze jachthond, die haar eigen weg gaat …. En dan terug komt met de dierenambulance, ahum! Kortom, ze luistert voor geen meter! Bovendien bepaalt zij wanneer er gekroeld en geknuffeld wordt, niet andersom. En toch ben ik er hartstikke gek mee. Gelukkig heeft ze namelijk één belangrijk ding wel met Floor eens, ze houdt van het behendigheidsspelletje en gaat dan echt helemaal los. In het aller eerste begin een beetje té en dan was ze vrij aan het verkennen, maar wat heeft ze de afgelopen jaren mooie dingen op het behendigheidsveld laten zien. En ik? Ik ben hartstikke trots dat ik dat met kei hard werken weer met een Beagle heb geflikt!