Pups Luna 2004

Luna’s A nest geboren 13 augustus 2004

 

Op 13 juni 2004 ging ik samen met Beke Luna uithuwelijken aan Sir Bedivere of Briddy’s Home (roepnaam Balou), eigendom van Minka Crucq. Vader van deze hond is de uit Engeland geïmporteerde, welbekende Dandyhow Knight Errant. Balou was een ontzettend energiek, sociaal en ondeugend ventje. En met zijn super atletische lichaam leek hij ons een gepaste minnaar voor ons Loentjepoentje.

De trip heeft ons door ons eeuwige gekwebbel in de auto wel een bon opgeleverd voor te hard rijden, maar dat maakte niet uit. Toen 5 weken later goed te zien dat Luna drachtig was, waren we dat als snel vergeten. 

Uitgerekend op vrijdag 13 augustus 2004 werd het eerste Yenoble Wood’s nestje dan eindelijk een feit. We hadden vroeg in de ochtend Beke al gebeld dat Luna bezig was met persen. Ik had wel al een paar keer bij haar mee gekeken toen haar eigen teefjes moesten bevallen, maar als je dan ineens zelf aan de bak moet, is het toch fijn om er iemand bij te hebben met ervaring. Ze moest even oppas regelen voor haar eigen hondjes en zou dan zo snel mogelijk naar Eindhoven komen om te helpen met de bevalling. Anderhalf uur later stond ze aan de deur, “En?”. Nou Beke was precies op tijd om koffie te zetten en de beschuiten met muisjes te smeren. Luna had intussen in een uur tijd vijf kerngezonde grizzle and tan pups op de wereld gezet: vier teefjes en een reutje. Wat een geweldige mama en een vrijdag de 13e om nooit te vergeten!