Milo †


Op 14 november 2000 werd onze eerste Border Terriër geboren bij de kennel van Beke Roelofs-Brouwers in Nijmegen. Zijn moeder was de schitterende multikampioene Outline Fiery Lucifer, gefokt door Zbynek Kubik in Tsjechië.

Deze reu, Vaggio Milo of Briddy’s Home, was meteen een schot in de roos. Behalve dat het een superfijn hondje was voor de hondensport, bleek hij ook zijn mannetje te staan in de showring. Hij werd Jeugdwinner in 2001 en behaalde reeds op een leeftijd van 27 ½ maand zijn laatste benodigde punt voor de titel van Nederlands Kampioen. Vervolgens zijn daar het Internationaal Kampioenschap en de titels Belgisch Kampioen, Luxemburgs Kampioen, Winner 2004 en Veteranenkampioen aan toegevoegd. Twee van Milo’s mooiste ‘showmomenten’ waren toch wel het samen met zijn dochter Luna binnenslepen van de Winnertitels 2004 en het bereiken van een mooie zesde plaats op de Terriërshow 2005. In 2010, op negen jarige leeftijd, rondde hij zijn geweldige showcarrière definitief af met de titel Veteranenkampioen. In de erering mocht hij ook nog één keer schitteren op het podium met een eervolle derde plaats bij de Beste Veteranen van de dag.

Maar bovenal was Milo gewoon een ontzettend lieve en vrolijke huishond. Vroeger deed hij in de bossen niets liever dan jagen op klein wild en begon in de auto dan ook als eerste te joelen als we met z’n allen op pad gingen. Hij ging erg graag achter tennisballen aan en was in het voorjaar dan ook helemaal in zijn nopjes als hij weer balletjes uit het water mocht apporteren. Helaas was hij door een sportblessure op jonge leeftijd al snel uitgeschakeld voor de behendigheid.

Wel had hij een welverdiend G&G-1 diploma op zak, volgen kon  hij werkelijk als een plaatje. Eén van zijn beste maatjes was Pimmetje, onze rode je-weet-wel kater, die vond dat hij zelf ook een hond was. Zoals u zich voor kunt voorstellen, zorgde dat nogal eens voor lachwekkende taferelen.

Helaas hebben wij op 1 maart 2017 afscheid van Milo moeten nemen. Ons opaatje is maar liefst ruim 16 jaar geworden.