Pups Luna 2008

Luna’s F-nest geboren 28 maart 2008

 

“Goed werk heeft tijd nodig” heeft Elliot, Dirk Digger of Briddy’s Home, waarschijnlijk gedacht. Luna wilde meteen wel van bil, maar Elliot was een beetje overrompeld door al dat gehuppel van ons slettebakje tijdens hun eerste ontmoeting. Hij vond het gewoon  een beetje te veel van het goede: Dat doé je toch niet als je elkaar pas net kent!

Maar ook de volgende dag was Elliot er nog niet over uit. Er werd wel wat gerommeld, maar niet fanatiek. Dit tot grote teleurstelling van Luna en natuurlijk mijzelf. Uiteindelijk hebben ze een nieuw afspraakje gemaakt, hier bij Luna thuis. Hij mocht een nachtje blijven slapen. Waarschijnlijk gaf dat hem net even het zetje en zelfvertrouwen dat hij nodig had.

Negen weken later op 28 maart volgde in tegenstelling tot Luna’s voorgaande nestjes een erg moeizame bevalling. Eén van de pups lag dwars voor het geboortekanaal waardoor het hele zaakje opgehouden werd. Er was geen andere uitweg dan een keizersnede. Twee pups hebben het helaas niet gered, zij hebben waarschijnlijk te lang zonder zuurstof gezeten. Uiteindelijk hadden we twee blue and tan teefjes, een grizzle and tan teefje en een grizzle and tan reutje over die het alle vier prima deden.

En het allerbelangrijkste: onze lieve Luna had de zware ingreep goed doorstaan. Wat waren we trots op haar!!!