Pups Dunyah 2018

Dunyah’s M-nest geboren 16 april 2018

 

Het Tweede nestje van Dunyah was het gevolg van een paar dagen lekker carnavallen met de prachtige kampioensreu en cruftswinnaar  Sam I Am From Elly’s Pack van Elly Vervoort.

Na een aantal slapeloze nachten met aan de ene kant Wilbert luid snurkend en de andere kant ons varkentje Duuntje, die daar niet voor onder deed, leek het dan zondag 15 april eindelijk de goede kant op te gaan. Dunyah’s temperatuur was in de ochtend al een hele graad gezakt naar 36.5 en zou die dag zelfs nog verder door zakken naar 35.9. En ja hoor, rond twee uur ’s nachts, in de nacht van zondag op maandag 16 april, begonnen de eerste weeën.

Al snel volgde ook de eerste persweeën en was de eerste vruchtblaas zichtbaar. Net als bij het eerste nest had ze ontzettend veel moeite om de eerste pup eruit te krijgen, maar in tegenstelling tot de vorige keer lukte het nu gelukkig wel. Net toen ik op het punt stond om onze hulplijn in te schakelen, omdat er ondanks het krachtig persen van Dunyah geen vooruitgang in leek te zitten, schoot de pup die al bijna een uur in het geboortekanaal vast zat ineens een stuk verder door. Kort daarna werd een pracht tricolor reutje van 382 gram geboren!

Al vlot daarna volgde nummer twee, eveneens een tricolor reutje, maar daarna vond Duun het even tijd voor een klein tukkie om bij te tanken. Na een uurtje ging ze weer verder en volgde er vlot achter elkaar drie tricolor teefjes.

Daar lag de lang verwachte vijfling die we op de echo hadden gezien, maar al gauw zag ik dat er aan weerskanten nog een kleine verrassing zat. Ze moest er heel hard voor werken en zat op het laatst echt helemaal stuk, maar daar kwamen nog twee prachtige tricolor bonus-puppyreutjes om de hoek kijken!

Zo trots op Dunyah, wat een geweldige mama ben je toch!