Pups Manuh 2023

Manuh’s T-nest geboren 4 april 2023

 

Na een zenuwslopende week is Manuh vandaag laat in de middag mama geworden van drie kleine stoere bikkels. Papa van dit prachtige blue and tan trio is Glebeheath Oh Borderranch van Patricia Berlitz. Wat begon met een flink aantal kloppende hartjes tijdens de vier weken echo, eindigde in een veel te vroeg ingezette bevalling waardoor we helaas uiteindelijk een aantal pups zijn verloren.

Op dag 53 begon Manuh ineens heel erg te vloeien, temperatuur met 39 toch ook wel randje, dus meteen naar de dierenkliniek. Op de echo vond Rudy mooi kloppende hartjes, maar op de röntgenfoto spotte we toch een al eerder overleden pupje, dat waarschijnlijk verantwoordelijk was voor de vloeiing. Antibiotica mee en ’s avonds zakte de temperatuur gelukkig al wat. De volgende dag werd het vloeien echter steeds erger en zorgwekkend van kleur. Weer terug naar Best. Op de echo gelukkig nog steeds meerdere kloppende hartjes, maar een progesterontest wees uit dat ze wel degelijk aan de bevalling ging beginnen. Om te overleven gooit de natuur er immers alles uit, dus de moed zakte me meteen in mijn schoenen. Het enige dat we konden doen was middels progesteron tabletten proberen de bevalling uit te stellen totdat de pups levensvatbaar zouden zijn buiten de baarmoeder en heel hard duimen.

Gelukkig waren we er op tijd bij en wisten we de pups lang genoeg binnen te houden. Na het stoppen met de progesterontabletten kwam de bevalling zoals je vaker ziet na zo’n behandeling niet lekker op gang. Bij een controle werd op dag 61 uiteindelijk opgemerkt dat een aantal hartjes het helaas hadden begeven door de vergiftiging in de baarmoeder. Een spoedkeizersnede heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat we toch nog drie gezonde pups over hadden. Blij en dankbaar voor de hulp van Rudy die echt het verschil heeft gemaakt en er voor heeft gezorgd dat wij ons Manuhtje nog hebben en toch nog hebben mogen genieten van een leuke puppytijd.