Pups Dunyah 2019

Dunyah’s P-nest geboren 5 december 2019

 

Voor het derde nestje van Dunyah waren we weer op bezoek bij Yvon Houwen, maar deze keer voor de Australische Langrigg the Original roepnaam Levi. Een wat kleiner ventje met een super lief karakter. De dekking verliep wat soepeler dan de dekking voor het eerste nestje met Ticho. Misschien was Duun wel bang dat we haar weer alleen in Limburg achter zouden laten en dacht ze dat ze er op deze manier maar beter snel af kon zijn.  

De bevalling verliep helaas wat minder soepel. Vroeg in de avond op 4 december werd Dunyah erg onrustig. Ze had duidelijk transportweeën, maar de persweeën bleven uit. Ze wilde ook niet in de werpkist, maar bleef de hele tijd bij de deur richting de gang staan. Wilbert had avonddienst, dus ik had hem gevraagd naar huis te komen, in de hoop dat Dunyah dan rustig zou worden en gewoon ergens zou gaan liggen. Maar ook toen hij thuis was bleef ze midden in de woonkamer staan. 

Toen er twee uur later een vruchtblaas te zien was en nog steeds geen persweeën, terwijl ze daar zo stond, vond ik het genoeg geweest en hebben we de hulp van dierenkliniek den heuvel ingeschakeld. Uiteindelijk heeft Isha de 6 zwarte pietjes gehaald middel keizersnede en heeft Dunyah daarna de zorg voor deze vrolijke bende weer trouw op haar genomen. Omdat dit de tweede keizersnede voor haar was hebben we haar een aantal maanden later laten steriliseren. Dit betekent echter ook dat er voorlopig geen beaglenestjes meer zijn van onze kennel en daar heb ik toch wel een beetje buikpijn van. Want wat hebben die kleine clowns ons ontzettend veel plezier gebracht. Maar wat niet is, kan natuurlijk altijd wel nog een keer komen.